Polityka Prywatności

Załącznik nr 2 do Regulaminu - Polityka prywatności serwisu StareGazety.pl, zwanego dalej Serwisem.

Działając na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dziennik Urzędowy UE L 119/1 (RODO) informuję że:

  1. Administratorem danych osobowych jest Bartosz Żukowski, prowadzący działalność gospodarczą pod firmą SentiConcept Bartosz Żukowski, z siedzibą w Zielonej Górze (65-142), ul. Zdrojowa 23/23, NIP 973-070-81-99, REGON 383430198 (zwany dalej Administratorem).
  2. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO w związku z pkt. (47) RODO, tj. prawnie uzasadniony interes dotyczący:
    1. realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną
    2. realizacji składanych przez Klienta zapytań i zamówień,
    3. realizacji usługi newslettera,
    4. dopasowania treści strony oraz reklam do potrzeb i zainteresowań Klienta,
    5. dokonywania pomiarów i analiz, które mają służyć doskonaleniu usług świadczonych na rzecz Klienta,
    6. celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym prowadzenie marketingu i promocji własnych usług przez Administratora na rzecz Klienta,
    7. wykonywania i realizacji zadań wynikających z zawartych umów, w tym w szczególności sprzedaży i świadczenia usług.
  3. Odbiorcami danych osobowych Klientów Serwisu, poza Administratorem, mogą być:
    1. przewoźnicy lub pośrednicy realizujący przesyłki na zlecenie Administratora,
    2. podmioty obsługujące płatności w Serwisie Administratora,
    3. podmioty świadczące usługi informatyczne, księgowe i prawnicze na rzecz Administratora.
  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    2. poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz: Polityka Plików Cookies].
  5. Dane podane w formularzu Serwisu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu poinformowania Klienta o ponownej dostępności produktu poszukiwanego przez Klienta.
  6. Każdorazowo w formularzach pozyskujących dane osobowe w Serwisie wskazane są te dane, których podanie jest niezbędne do prawidłowej realizacji usług świadczonych przez Administratora.
  7. Dane osobowe są przetwarzane w sposób zautomatyzowany, jak również w sposób inny niż zautomatyzowany.
  8. Dane osobowe są przechowywane przez okres niezbędny na mocy przepisów prawa i umów oraz w celu dochodzenia lub obrony roszczeń.
  9. Do danych przetwarzanych przez Serwis przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  10. Każdej osobie przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza postanowienia RODO.
  11. Zastrzegam sobie prawo do zmian w Polityce prywatności Serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój Serwisu. O wszelkich zmianach będę informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  12. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis StareGazety.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy.
  13. Niniejsza Polityka Prywatności wchodzi w życie z dniem 1 czerwca 2019 r.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl